Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общо шест телевизионни оператори са проверени в Бургас, София и Варна

Общо шест телевизионни оператори са проверени в Бургас, София и Варна

Над 30 000 нашенци са получавали "пиратския" сигнал.

Общо шест телевизионни оператори са проверени в Бургас, София и Варна в рамките на провелата се вчера специализирана операция на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, Министерство на културата, на Комисия за регулиране на съобщенията и НАП, уточниха от пресцентъра на вътрешното ведомство. Целта е била да се установи дали в действителност доставчиците разпространяват телевизионни канали, за които нямат права за излъчване.

По случая са образувани 6 досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 172А, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години. Дружествата са с множество актове и предупредителни протоколи, а задълженията към държавата само на едно от тях са в размер на 1 700 000 лева.

В хода на проверката е констатирано разминаване между брой абонати и сключени договори с крайни потребители, като над 30 000 е броят на клиентите на всички проверявани дружества, които са получавали "пиратския" сигнал.

От 17 адреса в цялата страна /София, Варна, Бургас, Айтос/ са иззети множество документи и компютърно-информационни данни, свързани с  дейността на дружествата по отношение на предоставяне на телевизионни програми и с финансовата им дейност.

„Операторите“ не са декларирали, съгласно изискванията на закона, предоставянето на услугата – разпространение на радио и телевизионни програми и брой абонати, както и наличието на договори за притежавани права върху телевизионното съдържание, посочват още от МВР.

Дружествата са изграждали компютърната инфраструктура за разпространение на телевизионните програми, която не е фигурирала като техен актив (абонатни станции, мрежи и др.), с цел прикриване и конфиденциалност при насрещни проверки от компетентни органи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега