Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха бедствено положение в Община Бургас

Обявиха бедствено положение в Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение в 13 ч. днес. Бедственото положение касае к-с "Меден рудник", "Акациите", "Победа", село Извор, село Маринка, вилна зона "Черниците", рибарско селище "Ченгене скеле".

Кметът на Община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение в 13 ч. днес. Бедственото положение касае к-с "Меден рудник", "Акациите", "Победа", село Извор, село Маринка, вилна зона "Черниците", рибарско селище "Ченгене скеле".

Възникват нови проблеми в ниските части на "Меден рудник“ и кв. "Победа“. Наводнен е и манастирът в местността "Аязмото“ край комплекс "Меден рудник“. В момента там се намира екип, който извежда намиращите се там хора. Майка Серафима и свещеник са отказали на напуснат манастира.

Изцяло затворен за движение е централния път Бургас - Созопол, както и Бургас - Извор. Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания. Три язовира - в Маринка и два в Извор вече са прелели. Има реална опасност язовирът в Маринка да се скъса. Пътен възел "Юг" също е залят от водите на езерото Вая.

В момента започва задължителна евакуация на всички живеещи във вилна зона Черниците. Вероятно всеки момент ще се наложи и евакуация на живеещи в ниските части на село Маринка. Село Извор е тотално откъснато. Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

Днес преди обед силният вятър е изтръгнал дърво с корените до блок 28 в комплекс "Зорница“, съобщават от Община Бургас. То е нанесло щети на лек автомобил. Няма пострадали хора. 

Над 50 сигнала са постъпили от сутринта в Община Бургас. Няколко от тях са за отворени от силния вятър ел. табла, както и за паднали клони в комплексите и Морската градина. Има и сигнали за преплетени жици и наводнени мазета.

Заради повишено ниво на водата е затворен за движение е пътя до СОМАТ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега