Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ограничават движението на камиони и тирове в петък след обяд

Ограничават движението на камиони и тирове в петък след обяд

Хиляди нашенци отново ще се възползват от почивните дни, за да пътуват в страната и чужбина.

Тази седмица предстои дълъг, тридневен уикенд. Тъй като националният празник на Независимостта на България (22-ри септември) се пада в събота, ще почиваме като бонус в понеделник. Хиляди нашенци отново ще се възползват от почивните дни, за да пътуват в страната и чужбина.

Предвид очаквания натоварен трафик, на 21 септември (петък), последният работен ден преди трите почивни дни, от 16 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Движението ще е ограничено по следните пътни направления:

* автомагистралите;
* път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
* път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
* път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
* път I-5 Русе - Велико Търново;
* път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
* път I-9 Варна - Бургас;
* път II-18 Околовръстен път на град София;
* път II-99 Бургас - Царево.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 24 септември (понеделник), от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути, предупреждават от АПИ.

В момента на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в последния почивен ден - на 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Поради извършващите се ремонтни дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ „Хемус“ на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлез при км 364+744 до надлез на км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.

На АМ „Тракия“ се ремонтират съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас. Поради това движението се осъществява двупосочно в платното за София. На 21 септември - в последния работен ден преди празниците, ще има две ленти за Бургас и една за София. На 24 септември ще има една лента за Бургас и две за София.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват следните алтернативни маршрути:

* път I-8 Пловдив – Пазарджик, път II-37 Пазарджик – Драгор, път III-803 Драгор – п. в. „Калугерово“ на АМ „Тракия“;
* път I-8 Пловдив – Пазарджик, път III-3704 Пазарджик - Бошуля - Карабунар - Виноградец и след това п. в. „Церово“ на АМ „Тракия“;
* път I-8 Пловдив – Пазарджик - Септември, път III-8402 Септември - Злокучене - Карабунар - Виноградец и след това п. в. „Церово“ на АМ „Тракия“.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.

На 24 септември (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега