Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Около 18 000 нашенци годишно умират заради мръсен въздух

Около 18 000 нашенци годишно умират заради мръсен въздух

Сред най-уязвими към заболявания, в следствие на замърсен въздух, са пушачи и деца.

Около 18 000 нашенци ежегодно стават жертва на мръсния въздух у нас. Смъртните случаи заради заболявания на белите дробове се увеличават, показват изследвания на специалисти по белодробни болести. С падането на температурите и тежките метеорологични условия, се покачва нивото на замърсяване на въздуха. Причините са масовото ползване на твърдо гориво за отопление, автомобилите и географското положение.

По данни на Изпълнителната агенция по околна среда, Видин е един от най-замърсените градове в страната, предава БНТ. Изключително замърсен е въздухът и в Пловдив, който за поредна година е един от градовете у нас с най-висока концентрация на фини прахови частици.

"Правим около 22 000 вдишвания на денонощие. И през него преминават 9 000 м3 въздух. Представете си, че този въздух, който обработва нашия бял дроб е пълен с токсични вещества, които ние вдишваме ежедневно", коментира д-р София Ангелова.

Сред най-уязвими към заболявания, в следствие на замърсен въздух, са пушачи и деца. Доктори съветват при кашлица да отидем задължително на преглед и да вземаме нужните мерки, за да се предпазим.

"Слагайте шалове. Маската, у нас не е прието маски да се носят. Но дори да се сложи маска, когато вдишвате през маската, върху нея полепват от токсичните вещества. Така че тези маски, ако ги носите, трябва или много често да ги сменяте, или изобщо да не ги носите. Но за времето от прехождане от дома до работата е хубаво да се използват плътни шалове", допълва д-р Ангелова.

Също така е препоръчително да приемаме натурални антиоксиданти като плодове и зеленчуци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега