Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Около 900 000 души са били обект на опит за телефонна измама

Около 900 000 души са били обект на опит за телефонна измама

Две трети от българите се страхуват да не станат жертва на някакъв вид престъпление.

Около 900 000 души са били обект на опит за телефонна измама. Това показва проучване на изследователски център, цитирано от БНТ. 17% от анкетираните нашенци са получили обаждане от непознат с искане за пари. Най-потърпевши са хората над 60 години, като една четвърт от тях са ставали обект на подобни опити за измама.

Изследването е поръчано от в-к "24 часа" и според резултатите от него, две трети от българите се страхуват да не станат жертва на някакъв вид престъпление. От изследователския център отчитат и тревожно високи нива на желанието за емиграция сред най-младите българи. Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от България. Тревожни са дяловете на младежите между 18 и 29 години, където малко над половината обмислят възможността да живеят зад граница.

Сред по-възрастните почти не се установява готовност за вътрешна миграция или емиграция. А най-предпочитаната дестинация, сред тези които се замислят да емигрират, е Германия, следвана от Великобритания и Испания. По-надолу в списъка попадат САЩ и Италия.

23% от всички анкетирани искат да сменят работното си място. Сред тези между 18 и 29 г. този процент е най-висок, което е логично. В София процентът на хора искащи да сменят работното си място е най-висок, но това е обяснимо, поради факта, че столицата предлага много други възможности, докато в малките градове и селата далеч не е така и хората са доволни и от работата, която имат.

51% от респондентите изразяват несъгласие, че в България може да се живее спокойно, но 45% са на обратното мнение. Над половината от българските граждани определят за себе си, че живеят с известни лишения. Най-много хора от столицата признават, че живеят без лишения. Малко под една трета са съгласни, че в България може да си намериш добра работа, докато 61% са на обратното мнение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега