Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окончателно: 20 години затвор за убиеца на Яна Кръстева

Окончателно: 20 години затвор за убиеца на Яна Кръстева

Приключи сагата с убийството в Борисовата градина от юли 2011 година.

Приключи сагата с убийството в Борисовата градина от юли 2011 година. Състав на Върховния касационен съд потвърди решението на Софийския апелативен съд, с което убиецът на Яна Кръстева бе признат за виновен и осъден на 20 години "лишаване от свобода".  

Съдебното производство по делото е започнало през 2012 г. пред Софийски градски съд. Настоящото решение на ВКС е второ по ред и е било образувано по касационен протест на Софийска апелативна прокуратура и касационни жалби на повереника на наследниците на пострадалата и защитата на подсъдимия.

С Решение от 04.07.2016 г. на ВКС делото е било върнато на втора инстанция за ново разглеждане от друг състав на Софийския апелативен съд. Положени са максимални процесуални усилия за доизясняване на обстоятелствата по делото и в частност за причините и механизма на извършване на това тежко престъпление.

Обвинението е оборило защитната теза на осъдения Н.Р., че половият акт между него и пострадалата бил „доброволен“, като са били изтъкнати доводи, че именно отказът на младата жена за неговото осъществяване послужил за мотив за извършване на убийството. Този извод кореспондира със заключението на съдебно-психологическата и съдебно-психиатрическата експертиза и в частност с изготвения от вещите лица психологически профил на Н.Р.

Нанесените травматични увреждания на пострадалата също сочат за упражнено върху нея физическо насилие, в това число целящо сломяване на съпротива, извършване на груб и нежелан от нея полов акт. Множеството увреждания по гърба, шията и седалището, причинени в резултат на притискане и фиксиране на тялото, сочат за наличие на активни действия и съпротива от страна на Кръстева.

Наред с това съдебният състав е възприел доводите на прокурора от САП относно авторството на деянието от страна на подсъдимия Н.Р., извършено без съучастие на други лица. В подкрепа на това твърдение са експертните медицински заключения за установените травматични увреждания, физическите особености на пострадалата и осъдения и морфологията на кръвонасяданията по трупа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега