Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окончателно: Рускинята, издирвана от Интерпол, остава в ареста до екстрадирането й

Окончателно: Рускинята, издирвана от Интерпол, остава в ареста до екстрадирането й

Престъпленията, за които чужденката се издирва, са три измами в особено големи размери.

Бургаският апелативен съд потвърди временната мярка „задържане под стража“ за срок до 40 дни спрямо рускинята, издирвана от руските власти за измами в особено големи размери. 

Припомняме Ви, че тя бе задържана на 14-и май в гр. Бургас. Престъпленията, за които чужденката се издирва, са три измами в особено големи размери, реализирани на територията на Руската Федерация, в периода от 16.04.2013 г. – до септември 2014 г., съответно месец март 2015 г, и месец август 2015 г.

Според руския наказателен закон престъпните деяния, за които задържаната е обвинена, се наказват с „лишаване от свобода“ до 10 години. Престъпленията имат аналог и в българския наказателен кодекс. В зависимост от конкретните доказателства те могат да бъдат квалифицирани като „измама“ в големи размери – наказуема с „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 8 г. или като „измама“ в особено големи размери – наказуема с „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 10 г. Мислима е евентуално и квалификация на първото посочено деяния като „обсебване“ в големи размери – наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 10 г., както и „обсебване“ в особено големи размери – наказуемо с „лишаване от свобода“ за сок от 5 г. до 15 г.

В получените от българските власти документи е приложено и Постановление за наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 26.02.2019 г., постановена от Хорошевския районен съд – гр. Москва, Руска Федерация. Декларирано е намерение на съдебните власти в Русия да искат екстрадиция на заподозряната в измами.

Апелативният съд сподели становището на ОС-Бургас, че единствено мярката „временно задържане“ би била адекватна и може да обезпечи участието на исканото лице в производството по екстрадиция. 

Жената не е българска гражданка, има статут на постоянно пребиваващ, който й дава възможност във всеки един момент да напусне страната. Исканата от защитата мярка „домашен арест“ не би могла  осигури в пълна степен и да гарантира личното присъствие на чуждата гражданка в инициираното от руските съдебни власти екстрадиционно производство.  

Определението е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега