Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окончателно: Чадърите в центъра ще бъдат бели, без рекламни надписи

Окончателно: Чадърите в центъра ще бъдат бели, без рекламни надписи

Решението бе прието с 36 гласа "за", 4 "против" и 7 "въздържали се".

Повече от час и половина продължи дебатът по измененията на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на Община Бургас. В крайна сметка Общински съвет реши - чадърите на търговските обекти в центъра на града ще бъдат бели, без рекламни надписи.

Решението бе прието с 36 гласа "за", 4 "против" и 7 "въздържали се", въпреки че докладната намери достатъчно противници и получи достатъчно критики. Основният й противник бе Ангел Божидаров, който я определи като акт на "неосоциализъм". Сред коментарите по темата се появиха и опасения, че промените ще натоварят бюджета на търговците, които ще имат едва месец, за да подменят съоръженията си, така че да отговарят на изискванията.

В защита на проекта също се изказаха редица общински съветници, предимно от групата на ГЕРБ. Калояна Живкова, посочи, че подобни наредби функционират в страни като Италия, Франция, Великобритания и Германия, като тяхната цел е да защитят облика на историческите центрове на големите градове, където са най-големите потоци от туристи.

Евгений Мосинов от БСП определи докладната като "ход в правилна посока", но коментира, че настоящата й формулировка е небалансирана. По думите му, подобни правила трябва да има и за фасадите на сградите. Трябвало да се промени и формулировката на регулацията, тъй като в момента целяла да постигне трудната мисия да въведе единна естетика и едновременно с това да стимулира рекламата.

Сред предложенията към докладната имаше едно единствено, включващо рекламни надписи, при това от вътрешната страна на чадърите. То не бе прието. Срещу него гласуваха 18 съветници, 21 се въздържаха. Едва 9 души гласуваха "за".

Новият регламент ще влезе в сила от 1-ви юни. Това решиха още съветниците, приемайки допълнение към докладната с 39 гласа "за" и 1 "против". Трима се въздържаха. Тя ще определя унифициран облик на чадърите по пешеходните улици "Александровска" и "Богориди", по ул. "Батемгерг", както и на площадите "Тройката" и "Св. Св. Кирил и Методий".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега