Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжната прокуратура образува три преписки за "Дюнигейт"

Окръжната прокуратура образува три преписки за "Дюнигейт"

В Окръжна прокуратура-Бургас, отдел „Административен” са образувани 3 преписки, във връзка с извършени сделки с имоти държавна/общинска собственост.

В Окръжна прокуратура-Бургас, отдел „Административен” са образувани 3 преписки, във връзка с извършени  сделки с имоти държавна/общинска собственост:  

1. На 03.01.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас е образувана преписка по материали от медиите относно продажба на 29 дка  защитени земи по „Натура 2000”, държавна собственост, находящи се в местността „Кокала”,  Община Несебър, продадени на частно лице  и препродадени на дружество.  По преписката е възложена проверка, която да се извърши от ДНСК.

2. На 04.01.2013 г. и на 07.01.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас са получени материали от Регионална инспекция по околната среда и водите - гр. Бургас, по които е образувана преписка. Материалите касаят  заравняване на защитени дюни от багери в поземлен имот в местността „Кокала”, находящ се в землището на Община Несебър и издадените по този повод решения на инспекцията през 2007 г. и 2008 г. за извършване на екологична оценка на планове и програми за изграждане на жилищни имоти.   В получените материали се съдържат данни, че издадените решения от инспекцията са незаконосъобразни /нищожни/ и прокуратурата е сезирана за предприемане на действия за отмяната им.    

3. С резолюция от 07.01.2013 г. на Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредено на районните прокуратури на територията на Окръжна прокуратура-Бургас в срок до 20.02.2013 г.  да извършат проверка относнозаконосъобразността на извършените през периода м. юни 2010 г. до настоящия момент разпоредителни сделки и предоставянето на право на строеж на имоти частна общинска собственост, чрез публичен търг или конкурс, след решение на съответния Общински съвет, както и издадените разрешителни от министерства или ведомства, след извършени продажби. Резолюцията   на Окръжна прокуратура-Бургас е издадена въз основа на разпореждане на И.Ф. Главен прокурор от 04.01.2013 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега