Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжната прокуратура се самосезира за унищожените дюни край Лозенец

Окръжната прокуратура се самосезира за унищожените дюни край Лозенец

За подобно престъпление законодателят е предвидил наказание до 5 години затвор и глоба между 2 000 и 20 000 лева.

Бургаската окръжна прокуратура се самосезира и разпореди проверка за това, че на 02/03.12.2016г. в района на къмпинг "Оазис" край село Лозенец(общ. Царево), неизвестен извършител е  унищожилпясъчни дюни.

Проверката ще се извърши и с оглед данниза унищожаване или повреждане на защитена територия или местообитание – предметна опазване в защитена зона, както и с оглед данни за унищожаване илиповреждане на изключително ценни единични или невъзстановими земни образувания, информират от държавното обвинение. За подобно престъпление законодателят е предвидил наказаниедо 5 години затвор и глоба между 2 000 и 20 000 лева.

Междувременно, проверка бе разпоредена и от Община Царево. Експерти от администрацията локализираха мястото на действия върху плажа. Всичко бе подробно описано в протокол, който до края на деня ще бъде изпратен на Областна управа Бургас, РИОСВ – Бургас, както и на Министерство на туризма, които ще се изкажат компетентно по проблема.

"Стопанисването на плажовете е основна отговорност на Министерство на туризма, като техен собственик. Съгласно своите правомощия Общината винаги ще се отзовава и ще съпътства всички действия за законосъобразното  ползване на плажните ивици и недопускане унищожаването на природните дадености и опазването на флората и фауната на морския бряг", коментира кметът на Царево - инж. Георги Лапчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега