Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оланд: Франция е във война с джихадския тероризъм

Оланд: Франция е във война с джихадския тероризъм

"Франция е във война. Но тази война не е между цивилизации, защото тези убийци не са представители на нито една такава. Ние сме във война с джихадския тероризъм, който заплашва целия свят". Това заяви френският президент Франсоа Оланд.

"Франция е във война. Но тази война не е между цивилизации, защото тези убийци не са представители на нито една такава. Ние сме във война с джихадския тероризъм, който заплашва целия свят". Това заяви френският президент Франсоа Оланд по време на обща сесия на двете камари на парламента във Версай. Държавният глава обеща повече средства за националната сигурност и по-сурови закони срещу тероризма.

Народните представители аплодираха бурно президента, след което залата запя Марсилезата - националният химн на Франция, предава Ройтерс. Държавният глава призова към по-интензивни атаки срещу структурите на Ислямска държава. След трагичните събития в петък, Оланд заяви, че ще се обърне към колегите си от Русия и САЩ - Владимир Путин и Барак Обама за обединяване на силите и формиране на съюз срещу джихадистите.

Междувременно, вече втори ден текат спецоперации на територията на цяла Франция, както и в Белгия. Целта е установяването на свързани с ИД лица, както и планове за евентуални нови атаки срещу Франция и Европа като цяло. По данни на премиера Манюел Валс, френското разузнаване е установило 10 500 радикализирани лица във Франция.

Продължава и издирването на Сала Абдеслам - идентифициран като един от организаторите на поредицата атентати, които отнеха живота на най-малко 130 души във френската столица в петък. Белгийското вътрешно министерство пусна още една снимка на 26-годишният мъж с апел всеки, който е видял или има информация за него, да се обърне към властите.

Сала Абдеслам е 175 см. висок, с кафеви очи, особено опасен. Издирването му продължава във Франция и Белгия, но без резултат. Вчера сигнал от граждани вдигна на крак Страсбург, но и там преследването не даде резултат.

Продължават и въздушните атаки на Франция срещу структурите на Ислямска държава. Последната цел на френските командоси е обявеният за "столица" на групировката сирийски град Ракка. 20 бомби са ударили команден и обучителен център, за които се смята, че са подготвяли и координирали агенти на ИД.

В понеделник Ислямска държава пусна нов видеоклип, в който заплашва, че САЩ е следващият обект на терористичните мисии. Джихадистите посочиха Вашингтон. Разузнаването призна, че не изключва евентуални атаки вече да са организирани, при това не само срещу САЩ, но посочи, че силите на реда ще направят всичко възможно да предотвратят потенциална трагедия, предава CNN.

Терористичните атаки в Париж разгневиха и хакерската мрежа Анонимните, които също обявиха война на Ислямска държава. Във видеосъобщение кибер активистите предупредиха терористичната мрежа да се готви за силна атака от тяхна страна. "Не прощаваме и не забравяме", посочи анонимен мъж във видеото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега