Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Омбудсманът Мая Манолова облече пижама в подкрепа на онкоболните деца

Омбудсманът Мая Манолова облече пижама в подкрепа на онкоболните деца

"По предложение на децата прекарваме този ден по един забавен начин – с пижами, но пъстрите ни пижами са знак за солидарност към стотиците деца, които заради заболяването прекарват повечето от времето си с пижами".

Омбудсманът Мая Манолова, актьорът Ненчо Балабанов, представители на властта и на НПО-та облякоха пижами, за да се включат в инициатива, посветена на днешния Международен ден на децата с онкохематологични заболявания. Всеки от малчуганите получи почерпка, подаръци и "златен" балон от обществения посредник, символ на съпричастността към децата с ракови заболявания по целия свят.

"За мен ечест да съм домакин днес. По предложение надецата прекарваме този ден по един забавен начин – с пижами, но пъстрите нипижами са знак за солидарност към стотиците деца, които заради заболяванетопрекарват повечето от времето си с пижами, но и послание към институциите, къмполитиците, към обществото - затова, че децата имат право на най-високитестандарти в медицинската грижа, имат право на приятелски настроено образованиеи на институции, в чиито фокус да са техните проблеми и техните интереси". Товаказа Манолова в клуба на институцията, където се проведепървото пижамено парти в подкрепа на децата, болни от рак.

Актьорът Ненчо Балабанов прочете приказката „Горският герой“, посветена на борбата с болестта и раздаде десетки автографи на малките си фенове. На събитието присъства и седемгодишната Иванина Атанасова, която ще дари красивата си коса си за направата на перука за дете с онкозаболяване. За доброто настроение на партито се погрижиха малчуганите от 73-то ОДЗ „Маргарита“,  вокална група „Сладки пуканки“ от Националния дворец на децата, които изпяха песента „Щом си с мен“ и малките артисти от школата по Атракционни изкуства към двореца.

Инициативатабе организирана съвместно със Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“,като в него се включиха и изпълнителният директор на Центъра „Фонд за лечение на деца“ проф.Владимир Пилософ, столичният заместник-кмет с ресор “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” Албена Атанасова, новиятзаместник-председател на ДАЗД д-р Валентин Димитров, директорът на „Младежкиполитики“ към ММС Радостина Раданова, представители на УНИЦЕФ, БЧК,неправителствени организации и др.

Всеки гост насъбитието имаше възможността да остави своето послание в знак на подкрепа къмдецата с онкозаболявания. Омбудсманът Мая Манолова написа: „Да превърнем 15август в национална кампания – заедно!“. „С вас сме по-пътя на сбъднатитемечти“, бе посланието на председателя на Съвета на децата Йоана Захариева, апредседателят на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ Маргарита Борисова написа: „Щом си с мен … можемвсичко!“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега