Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Омбудсманът Мая Манолова с право да защитава гражданите в ООН

Омбудсманът Мая Манолова с право да защитава гражданите в ООН

Институцията на омбудсмана получи най-високия статут – „А“ на ООН за правозащитна организация. Това обяви днес омбудсманът Мая Манолова на среща в институцията с партньорски граждански и неправителствени организации.

Институциятана омбудсмана получи най-високия статут – „А“ на ООН за правозащитнаорганизация. Това обяви днес омбудсманът Мая Манолова на среща в институцията спартньорски граждански и неправителствениорганизации.

„Пореден голям успех за българските граждани, чийто глас вечеще се чува на най-високо ниво в Съвета по правата на човека в ООН и пред всичкикомитети на ООН, които защитават граждански права“, каза Манолова.

Полученият статут е доказателство, че националният омбудсманработи в пълно съответствие с изискванията на Парижките принципи на ООН заправозащитните организации – независимост, безпристрастност, прозрачност,плурализъм и максимално широк мандат при защита на правата на човека.

По думите на обществения защитник най-важното по отношение наакредитирането на институцията на омбудсмана е, че ще даде по-голямаефективност на работата й, тъй като освен позицията на официалните власти вБългария на международни форуми, ще се чува и позицията на омбудсмана, набългарските граждани.

„Най-високият статут за защита на правата на хората вБългария естествено ще повиши влиянието, авторитета и имиджа на институциятаосвен на международно, но и на вътрешно ниво“, категорична бе Манолова.Тя благодари на всички експерти при омбудсмана и напартньорите на институцията – от гражданския и правителствения сектор, които сапомогнали за акредитирането на институцията, както с общата си работа, така и сотправените препоръки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега