Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Онкото в Бургас купува скафандри с европейски средства

Онкото в Бургас купува скафандри с европейски средства

„Комплексен онкологичен център-Бургас” ЕООД спечели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема за безвъзмездна финансова помощ „Безопасен труд”. Общата му стойност е близо 200 000 лв., от които 158 000 лева безвъзмездна помощ.

„Комплексен онкологичен център-Бургас” ЕООД спечелипроект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема забезвъзмездна финансова помощ „Безопасен труд”. Общата му стойност е близо 200000 лв., от които 158 000 лева безвъзмездна помощ. Финансиращ орган е Агенциятапо заетостта, в качеството й на междинно звено по Оперативна програма „Развитиена човешките ресурси”.Срокът за изпълнение на проекта започна да тече вначалото на месеца и приключва точно след година.

“Сумата никак не е малка, това са полезни допълнителнисредства за КОЦ. Поздравявам д-р Радостин Дичев и целия екип за желанието да семодернизират и да привличат за целта външно финансиране”, заяви днесзам.-кметът д-р Лорис Мануелян по време на пресконференция за представяне напроекта.

Голяма част от спечелените средства ще бъдатизползвани за намаляване на професионалните заболявания чрез закупуване налични и колективни предпазни средства, както испециално работно облекло с по-висока степен на защитеност и експлоатационникачества за предпазване от йонизиращи лъчения. Работещите в КОЦ ще се сдобият,например, с предпазно облекло тип „скафандър” за работа с цитостатици вОтделението по медицинска онкология.

По проекта ще бъде внедрена система за управление наздравословни и безопасни условия на труд по стандарт BS OHSAS 18 001:2007.Предстои също така модернизация на технологичния процес и обезопасяване напроцесите по химиотерапия в „Отделение по медицинска онкология” чрез закупуванена химическа филтрационна камина. Проектът ще е от полза за над 180 души персонал,работещи в медицинското заведение.След журналистическо питане управителят на КОЦ д-рРадостин Дичев съобщи, че новият линеен ускорител на Бургас ще обслужи първитеси пациенти през януари догодина.

Той е закупен със средства, спечелени отОбщина Бургас по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013.Бункерът за скъпата медицинска машина е завършен, всички инсталации и лъчите сапуснати и в момента тече калиброване на системите.“Бургас първи от всички български общини спечели,достави и монтира линеен ускорител по тази оперативна програма. Така бургаскитепациенти първи ще се възползват от неговите възможности”, каза д-р Дичев.

Междувременно Община Бургас изгражда нова онкополиклиника с хоспис в непосредствена близост до КОЦ, като грубият строеж на четириетажнатасграда вече е завършен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега