Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Определят статута на националните курорти с промени в Закона за туризма

Определят статута на националните курорти с промени в Закона за туризма

Министерството на туризма готви промени в закона.

Министерството на туризма готви промени в закона, с които ще бъде определен статутът на националните курорти - едно от дългоочакваните действия на ведомството. Идеята е по този начин да се регулиратинфраструктурата, архитектурния им облик и всички въпроси, свързани спреместваемите обекти в тях и всички други дейности, които се извършват натериторията на националните курорти. Това съобщи министърът на туризмаНиколина Ангелкова и добави, че именно националните курорти изграждат имиджа на дестинацията.

Министърът на туризма коментира в ефира на Нова, че от януари до май месец 2017 г. посещенията на чуждестранни туристи унас бележат ръст от почти 13% спрямо същия период на 2016 г. По думите йсъобразно класациите на големите туроператори, с които Министерството натуризма работи, България е на едноот първите места като дестинация за семейна почивка. "Семейният туризъм заеманад 60% от общия по българското Черноморие”, обобщи министър Ангелкова.

По темата за морски плаж „Силистар“, министър Ангелкова посочи, чепо информация на кмета на Община Царево, има общински път, който стига на 40-50м от плажа. „Георги Лапчев информира също, че до морския плаж може да достигнелинейка, както и че е осигурен е автобусен транспорт от Синеморец до Силистарза туристите, които искат да посетят“, каза Николина Ангелкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега