Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжев код за сняг и силен вятър е в сила в Бургас и още 19 области

Оранжев код за сняг и силен вятър е в сила в Бургас и още 19 области

През целия ден от север-североизток ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между -7 и -2 градуса.

Предупреждение за опасно време е в сила за цялата странa. В общо 20 области кодът е оранжев, а в останалите - жълт. Втората степен на тревога важи за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра.

Вятърът ще бъде силен вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус". Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания. Жълт код за опасно вълнение е обявен за морето край Добрич, Варна и Бургас. Вятър от север-североизток, по-късно север-северозапад със скорост 15-20 м/с(7-8 по Бофорт) и пориви до 24 м/с(9 по Бофорт). Вълнение на морето 4-5 бала.

Жълт код за сняг, поледици и ниски температури е обявен за 8 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, София - област, София - град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече.

През целия ден от север-североизток ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между -7 и -2 градуса. Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. По-късно през деня валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между -4 и 1 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6 градуса.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа силен вятър от североизток, по високите и открити части до бурен, предимно южен вятър. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават, на височина 1 200 метра ще са -8/- 6 градуса, на 2 000 метра ще стигнат -12/-10 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега