Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжерийните домати и краставици поскъпват, картофите и марулята поевтиняват

Оранжерийните домати и краставици поскъпват, картофите и марулята поевтиняват

През последната седмица оранжерийните домати и краставици са поскъпнали, докато цената на картофите, зелената салата и лукът е паднала. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България.

През последната седмица оранжерийните домати и краставици са поскъпнали, докато цената на картофите, зелената салата и лукът е паднала. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България.

Цената на оранжерийните домати бележи най-голям ръст - 11,4% или около 23 стотинки повече за килограм на едро. Оранжерийните краставици пък са поскъпнали с 6,5% или около 20 стотинки. Промяна има и при вносните зеленчуци - доматите са поевтинели с 4% (около 7 стотинки), а краставиците са поскъпнали със 7,5% или около 18 стотинки.

Цената на картофите е паднала с 2-3 стотинки. Българските са поевтинели с 5,2%, а вносните - с 2,9%. Зрелият лук също е поевтинял - със 7,2% или около 6 стотинки. Цената на зелената салата се е понижила с 1,8%, а тази на морковите - с 2,5%. Промяна няма в цената на брашното, яйцата и портокалите. Другите цитруси бележат малка разлика - лимоните са поевтинели с 1,8%, а мандарините са поскъпнали с 0,7%.

И тази седмица бургазлии купуват едно от най-скъпото брашно - 1,20 лева за килограм на едро. Сравнително ниска цена държи захарта в региона - около 1,20 лева за килограм. Максималната цена на ориза в областта продължава да бъде и най-висока за страната - 2,80 лева за кило. Същото се отнася и за яйцата, които се търгуват за 23-24 стотинки на брой. Пилешкото месо и каймата също държат максимална за страната цена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега