Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират концерт в подкрепа на нестандартния фестивал за съвременни изкуства "Вода"

Организират концерт в подкрепа на нестандартния фестивал за съвременни изкуства "Вода"

Владо Михайлов и Михаела Ненова от REWIND ще свирят безвъзмездно в подкрепа на Фестивала.

Организират концерт в подкрепа на нестандартния фестивал за съвременни изкуства "Вода". Шоуто ще се състои на 27 юни (четвъртък), от 18.30 часа, на „симБиотично“ (пространство на Атанасовско езеро, разположено на Солници Юг, до басейните с луга и велоалеята покрай морето).

Владо Михайлов и Михаела Ненова от REWIND ще свирят безвъзмездно в подкрепа на Фестивала. С продадените билети и със събраните дарения ще започне кампанията, но ще се търсят доброволци, както и контакти за намиране на спонсори. Стартирана е и паралелна кампания за набиране на средства за фестивала в интернет.

Тази година във "Вода" ще можем да видим “Dive” и “Pretense II” - две оригинални движенчески творби на Танцова трупа “Braveman” и “BK” Dance Project, или иначе казано - съвременен танц от Корея. Звуковият артист Abel Korinsky /Германия/ ще трансформира част от пространството на басейна със своите архитектурни звукови инсталации. Абел ще проведе и Уъркшоп/Работилница за архитектурен съраунд звук „Нека сградите крещят”.

Актьорът и пърформър Yannick Stasiak /Франция/ ще представи своя авторски спектакъл “Fragile”, както и водна инсталация, интерпретираща структурата на водата и ситуирана в малките пространства около басейна. Спектакълът “Мандала” на David Somlo /Унгария/ ще провокира представите на аудиторията със своята отворена структура и интерактивен подход, превръщащ зрителя в изпълнител.

Българското участие във фестивала е авторският спектакъл “Itinerary” на младата хореографка  Стефания Ханджийска /България/ и Интерактивната VR – 360 градусова прожекция на танцовия спектакъл “6:16 PM” на хореографът Росен Михайлов /България/. В инсталационната част на фестивала ще се включат още визуални и пърформанс артисти от България и чужбина.

„ВОДА“ стартира през 2017 г. и предизвика голям интерес сред широка публика от различни възрасти. Около 100 артисти от Германия, Латвия, Молдова, Южна Корея, Япония и България представиха свои творби в двете издания на фестивала до сега. Фестивалът се организира от Сдружение "Танц БГ" в партньорство с Младежки културен център – Бургас и досега бе финансиран от Министерството на културата и Община Бургас.

„Хората в града имат нужда от това събитие, което в последните 2 години беше глътка свеж въздух и оформи едно авангардно пространство, където публиката да утоли своя глад за съвременна и актуална култура и в рамките на няколко дена да изпита истинско вълнение от досега с артистичното“, това е споделеното мнение на организаторите.

Обстановката на Фестивала, извадена от обичайния си контекст е толкова впечатляваща, че действа като катализатор на преживяванията (все едно си попаднал във филм). Подборът на организаторите води актуални артисти и спектакли на високо ниво и за няколко дни дава на Бургас прозорец към света. Ще остане ли отворен или пак някой ще го тресне пред лицата ни?!

„Вярваме, че Бургас няма да остави поредния интересен фестивал да изчезне от градския ни календар, защото още ближем рани по „духа на Бургас“ и се надяваме поне „Вода“-та и „Сол“-та да ни останат. Много млади хора, които се завърнаха в града, поемат пак навън, заради липсата на среда и интересни предизвикателства. Това, че имаме море е страхотно, но понякога ни трябва и друга ВОДА, за да се научим да живеем по-добре. Едни от основните теми, които ни вълнуват са темите за мястото на човека в променящия се свят, за нашия общ отпечатък върху средата, която обитаваме и дори отвъд нея", казва Радостина Ценова от фондация Биоразнообразие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега