Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница, вижте къде

Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница, вижте къде

За посрещането на големия християнски празник ще има разположени открити сцени и организирани събития на няколко места в града.

Студът малко по малко си отива и иде време за веселие и празнични събития на открито. Община Бургас, с подкрепата на местните читалища, е подготвила богата програма за малки и големи по случай Цветница, а метеоролозите прогнозират температури над 20 градуса през идващия уикенд.

За посрещането на големия християнски празник ще има разположени открити сцени и организирани събития на няколко места в града:

1. На 1 април (неделя) на пл. "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе атрактивен фолклорен концерт, който ще започне от 11.00 часа. В него ще участват танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа". За  най-малките са подготвени много забавления. Фолклорно състезание "Цветна въртележка" ще предизвика малчуганите да отговарят на гатанки от народния фолклор, да скачат на въже, както и да познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни - вретено, бъклица, окарина, паламарка и др. За всяка изпълнена задача децата ще получат специална книжка с печат. Преминалите през всички етапи ще заслужат подарък и възможност да участват в предстоящо Великденското състезание. Децата могат да се изявят и в творчески  ателиета "Цветна градина", където собственоръчно да украсят дървени предмети и големи картички, както и да изплетат красиви цветни кошници и венци.

2. В ж.к. "Меден рудник", от 11.00 часа до ОУ "Петко Росен", ще се проведе фолклорен концерт "Пъстра Цветница", с участието на ДФГ "Чинките", ДФТС "Слънчо", ДФТС "Младост", ТС "Ритъм", Радостина Йовкова - певица в НФА "Филип Кутев" и оркестър. Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985".

3. Отново в "Меден рудник", но от 11.30 часа пред параклиса "Св. Димитър", ще се проведе концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница", организиран от НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

4. В комплекс "Братя Миладинови", пред храм "Св. Иван Рилски", от 11.00 часа НЧ "Асен Златаров 1940" ще представи празничен концерт "Цветница", с участието на ВГ "Ретро Бургас", ФГ "Канатица", ФТГ "Звездички", ФГТ "Зорница", ФГ "Шарени гайтани" ДХ "Трепетлика", ФТК "Миладина".

5. Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега