Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират свободен пазар и свободна книжарница в неделя

Организират свободен пазар и свободна книжарница в неделя

Любителите на хубавата литература отново ще имат възможността да разменят интересни четива. Ново издание на инициативата Свободна книжарница ще се проведе тази неделя в Бургас.

Любителите на хубавата литература отново ще имат възможността да разменят интересни четива. Ново издание на инициативата Свободна книжарница ще се проведе тази неделя в Бургас, научи PoligrafF.net. Паралелно с книжарницата, в Морската градина ще се състои и Свободен пазар - друга инициатива, базирана на солидарността и противопоставянето на консуматорския начин на живот.

Инициативата “Квободна книжарница” представлява доброволно споделяне на книги - без пари, без търговия, без бартер. Всеки, който желае да се включи, може да донесе книги, които вече е прочел и не са му нужни повече, или пък просто иска да сподели с други читатели. Всеки е свободен и да си избере четиво от донесените томчета.

Идеята е да се “махне” етикета с цена от литературата и да се покаже, че книгите не са просто бизнес, а източник на знания, вдъхновение и идеи. Инициативата се провежда в редица български градове. Традиционния пункт в Бургас е Пантеона.

По своя характер, Свободният пазар не е никакъв пазар, тъй като валутата е усмивката. Всеки желаещ може да донесе вещите, които вече не използва, за да може друг да получи това, от което се нуждае. Изисквания към предметите няма, освен да са в добро състояние и да са годни за употреба.

Книги, дрехи, обувки, играчки, телевизори, касетофони, мобилни, ножици, огледала, памперси, новогодишна украса, домакински съдове, уроци по чужди езици, лопати, триони, велосипед... Всеки носи, каквото реши. Всеки взима, каквото си хареса.

Посланието е да загърбим алчността си, да споделим това, което вече не ни е необходимо, и да се сдобием с това, което ни е нужно. Подобни инициативи се провеждат по целия свят, под различни формати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега