Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орешарски: В средата на годината ще разберем какво значи терминът "лошо наследство"

Орешарски: В средата на годината ще разберем какво значи терминът "лошо наследство"

"Ситуацията в страната днес не само че е същата отпреди 4 години, но и се задълбочава в негативно измерение". Така описа икономическото състояние на държавата депутатът от "Коалиция за България" Пламен Орешарски по време на пресконференция в Бургас.

"Ситуацията в страната днес не само че е същата отпреди 4 години, но и се задълбочава в негативно измерение". Така описа икономическото състояние на държавата депутатът от "Коалиция за България" Пламен Орешарски по време на пресконференция в Бургас.   По думите му началото на годината не предвещава нищо добро за цялата година.  

„Прогнозите ми бяха, че икономическото развитие и през тази година, в оптимистичен вариант - ще е същото, а в песимистичен – много по-зле”, допълни Орешарски. Пред служебното правителство ще има много задачи, но според червения лидер ключовата трябва да бъде стабилизиране на приходната част на бюджета. По негови прогнози сегашното управление ще остави дефицит от близо 8 млрд. лева.

"В средата на годината може да се окаже, че това е най-неблагоприятната година от времето на прехода. За 4-те години новото правителство ще получи влошена фискална позиция със 7-8 млрд. лева, от които  практически изчерпан фискален резерв. Ако се изключи Сребърният фонд и фонд „Козлодуй”, които сумарно възлизат на около 4 млрд. лева, то фискалният резерв към днешна дата е 4,1 млрд. лева. И в обобщение искам да кажа, че всички ние в средата на годината ще разберем какво значи терминът „лошо наследство”", допълни депутатът.      

По думите му следващото правителство трябва да спре да мисли на глас, ако иска да даде правилен сигнал на чуждестранните инвеститори. „Не можеш да сменяш мнението си всеки ден, а понякога и по два пъти на ден и да очакваш, бизнеса да дойде и да инвестира тук”, коментира Орешарски.    

"Не бих приел покана за служебен премиер. Няма обществена нагласа да се номинират лица с управленски опит от последните 23 години и ние трябва да се съобразим с това", допълни Пламен Орешарски.      

Колегата му Пенко Атанасов заяви, че земеделският министър Мирослав Найденов е "министър готов за затвор" заради действията си. "Той ще се опита да потули случващото се в министерството, защото явно има много неща, които иска да скрие. Издава го и фактът, че много активно участва в избора на министър, който ще го наследи в служебния кабинет", допълни Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега