Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват допълнителни уроци за децата, чийто майчин език не е български

Осигуряват допълнителни уроци за децата, чийто майчин език не е български

Средствата ще бъдат осигурени по два стартиращи проекти по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Децата и учениците, чийто майчин език не е български, ще посещават допълнителни уроци. Детските градини в страната ще имат възможност да организират до още 200 часа по български език, а училищата – и по други предмети. Средствата ще бъдат осигурени по два стартиращи проекти по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред медии по време на посещението си в Панагюрище. По думите му всички деца трябва да бъдат обхванати в образователна институция и да им се осигури допълнителна подкрепа.

„Чрез двата нови проекта ще имаме възможност да направим обученията по български език по-многочасови и да обхванем повече деца. Учителите трябва да направят индивидуални оценки, които да покажат нуждите. Целта е да не се натрупват образователни затруднения и учениците да не отпадат от системата“, посочи министърът.

Той посети две детски градини, ремонтирани със средства от ОП „Региони в растеж“. Там министър Вълчев обясни, че детските градини са сред най-важните институции и призова учителите да положат максимални усилия за овладяване на българския език от всяко дете. Според него тези допълнителни часове също ще се заплащат по линия на проектите.

Красимир Вълчев присъства и на среща за въвеждането на дуалното образование в Панагюрище. На нея министърът потвърди ангажимента за мотивиране на повече ученици към професионалното образование.

„То задържа повече млади хора в регионите и в страната. Бизнесът има нужда от тези кадри и това е все по-трайна тенденция“, каза още той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега