Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват още 405 таблета за ранно компютърно обучение в бургаските детски градини

Осигуряват още 405 таблета за ранно компютърно обучение в бургаските детски градини

От тази есен още 15 детски заведения в града ще въведат часове по информационни технологии.

405 таблета за ранно компютърно обучение в бургаските детски градини ще бъдат осигурени за новата учебна година. Закупени са и необходимите мултимедийни устройства, микрокомпютри и интерактивни дъски. Това съобщиха от пресцентъра на Общината днес.

От тази есен още 15 детски заведения в града ще въведат часове по информационни технологии. Припомняме Ви, че програмата стартира миналата година, по инициатива на кмета Димитър Николов. В рамките на пилотното й въвеждане 6 детски градини с 9 експериментални групи взеха участие в разработването на програмата.

Тази учебна година детските градини вече са 21. Над 700 малчугани ще се учат да боравят със съвременните технологии с помощта на таблети и интерактивни дъски. Учителите са преминали специализирани обучителни курсове за работа с образователната програма.

Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е у децата да се възпита правилно отношение към технологичните средства от най-ранна възраст - като средство не само за игра, но и за получаване на информация и формиране на знания и умения.

Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една ситуация с таблети се работи до 10-15 минути. В останалото време децата се обучават с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и творчески задачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега