Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставката на енергийния министър се "отлага"

Оставката на енергийния министър се "отлага"

Причината е, че кабинетът желае да разгледа в детайл ситуацията с продажбата на ЧЕЗ.

"Оставката на Теменужка Петкова ще бъде разгледана на по-късен етап – по всяка вероятност следващата седмица". Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от ИА "Фокус". Причината е, че кабинетът желае да разгледа в детайл ситуацията с продажбата на ЧЕЗ.

Това бе решено на днешното заседание на Политическия консултативен съвет. Управляващите ще изчакат всички изслушвания и дебати по темата, преди да вземат решение дали да приемат оставката на Петкова и да търсят нов кандидат за поста енергиен министър.

Междувременно, премиерът Бойко Борисов е потърсил информация от чешкия си колега Андрей Бабиш, пише в-к "24 часа". Очаква се той да предостави повече данни относно продажбата на електроразпределителното дружество, тъй като чешките институции вече са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър.

Премиерът Бабиш посочи, че е информиран от Надзорния съвет на дружеството, че продажбата е напълно законосъобразна и не представлява риск за никоя от страните. Извършени са проверки на купувача и по отношение на способността му да управлява  електроенергийното дружество в България, и по отношение на произхода на средствата за заплащане на активите, които са показали, че не съществуват проблеми за осъществяване на сделката.

Министър-председателят на Чехия изрази готовност да предостави на българските власти материалите с резултатите от проверките. Борисов съобщи, че вече е възложил на ДАНС и на НАП проверки на купувача и на обстоятелствата около сделката и е поискал съдействието на КФН и КЕВР по случая.

На консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър. Цветанов заяви, че това вероятно ще стане следващата седмица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега