Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъденият за убийството на 19-годишна айтозлийка обжалва присъдата си

Осъденият за убийството на 19-годишна айтозлийка обжалва присъдата си

Защитникът му иска обвинението да се промени в убийство по непредпазливост.

Осъденият за убийството на 19-годишна айтозлийка обжалва присъдата си. Защитникът му иска обвинението да се промени от умишлено в убийство по непредпазливост, информират от Държавното обвинение.

Припомняме Ви, че случаят е от 16-и юни м.г. Младата жена бе открита в безсъзнание в жилище на айтоската улица “Хаджи Димитър”. Момичето имало множество рани по главата и тялото - следствие от множество силни удари с юмруци и ритници. Въпреки усилията на лекарите в реанимационното отделение, 19-годишната айтозлийка починала. Официалната причина за смъртта е  тежък мозъчен оток с вклиняване на ниско разположени мозъчни структури в големия тилен отвор.

Деянието бе квалифицирано като умишлено и се отличава с особена жестокост и по начин особено мъчителен за жертвата начин. Освен това е извършено при условията на опасен рецидив. Приятелят на младата жена получи присъда от 25 години затвор, след като призна вината си и доживотното му наказание бе редуцирано.

Мъжът бе осъден и да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева и на майката на убитата Ивета обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лева, както и обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 3000 лева.

В съдебното заседание днес съдът остави без уважение искането на защитата за назначаване на две нови експертизи - съдебномедицинска експертиза и комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза с мотива, че не са налице основанията за тях, тъй като експертите са дали отговори на всички въпроси свързани с причината за смъртта на Ивета и са коментирали данните за употребата на наркотици от страна на подсъдимия.

Служебния защитник на обвиняемия поиска съдът да постанови нова присъда като промени квалификацията на обвинението в по-лека и разви тезата за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на тежка телесна повреда. Защитата пледира и за намаляване на присъдените обезщетения за причинените неимуществени и имуществени вреди.

Прокурорът от Апелативна прокуратура и особеният представител на малолетното дете на починалата намират обжалваната присъда за обоснована и законосъобразна и настояха тя да бъде потвърдена.

„Жертвата е изживяла ужаса на неминуемата си смърт и то продължително време“, подчерта държавният обвинител. Той определи подсъдимия като „свирепа личност“ и посочи, че според свидетелските показания и данните по делото е категорично ясно, че жената е била обект на ежедневен тормоз от приятеля си. Причината за смъртта й е категорично доказана и е следствие на масирания и жесток побой, което говори за пряк умисъл в действията на мъжа.

"Паднала е на пода, но той не е спрял. Знаел е, че ще настъпи смъртта й и се е отнесъл с безразличие“, подчерта прокурорът и допълни, че наказанието е правилно и съобразено с тежестта на извършеното престъпление.

Апелативен съд – Бургас счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе в законовия срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега