Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъдиха двама от Тополовград, изнудвали мъж от Приморско

Осъдиха двама от Тополовград, изнудвали мъж от Приморско

Рекетьорите заплашили жертвата си с побой, ако не им даде сумата от 4 000 лева.

Двама мъже от Тополовград, изнудвали мъж от Приморско, получиха осъдителни присъди от Районния съд в Царево. За по-малко от половин денонощие след задържането им, те сключиха споразумение с прокуратурата, признапха вината си и бяха осъдени за престъплението.

Случаят е регистриран на 12-и март. Около 17:00 часа 22-годишен мъж потърсил съдействие от РУ Приморско. Пред служителите на реда посочил, че в дома му, разположен в животновъдната зона, влезли петима мъже и заявили, че им дължи сумата от 4 000 лева или вещи на подобна равностойност, с които разполага /телевизори, хладилници и др./. В случай, че не получели парите или вещите, мъжете заплашили 22-годишния потърпевш с побой.

В рамките на часове двамата изнудвачи били идентифицирани и задържани. Става дума за 22-годишен и 25-годишен от Тополовград. По данни на ОДМВР, преди година 22-годишният мъж от Приморско, заедно със свои роднини, работил катостроител в с. Воден, обл. Ямбол. Първоначално с работодателя си се договорилида получават определена цена на квадратен метър, като по време настроителството, на работниците били платени общо 12 000 лв.

По техниизчисления обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизалана 20 000 лева. 22-годишният потърпевш заявил на работодателя си, че имдължи още пари, но той претендирал връщане на сумата от 4 000 лева отпарите, платени по-рано. В дома на 22-годишния мъж в Приморско, който ситръгнал след разговора с работодателя, два пъти идвали мъже, искащи въпроснатасума от 4 000 лева или равностойни вещи.

Мъжът не се поддал на изнудването и алармирал полицейските служители заслучилото се, които при третия опит за изнудване задържали петимата извършители.Трима от тях саразпитани в качеството на свидетели, а на двамата тополовградчанибили повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжетеполучили и осъдителни присъди от състав на Царевския районен съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега