Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 1-ви ноември ще заработи Системата за електронен обмен в администрацията

От 1-ви ноември ще заработи Системата за електронен обмен в администрацията

Държавата ще пести над 100 тона хартия годишно.

От 1 ноември 2018 г. българската администрацияпреустановява хартиения обмен на документи. Повече от 700 централни, областни иобщински структури преминават към изцяло електронен документооборот помежду си.Мярката, заложена в законодателството, ще доведе до 6-кратно увеличение наефективността на административния обмен.

На годишна база се очаква да бъдатспестявани повече от 100 тона хартия, значително да намалеят разходите за закупуванетой, както и за печатни консумативи, куриерски услуги и др.Към края на октомври т.г. 719 са реалните участници вСистемата за електронен обмен на съобщения (СЕОС), чрез която се осъществяваелектронният документооборот. 

Това епървата приложена на национално равнище всеобхватна мярка за премахване нахартиената администрация, както и една от основните за намаляване наадминистративната тежест за гражданите, бизнеса и за самите администрации.

Електронният обмен на документи е сигурен и сеизвършва в контролирана среда, а документите са гарантирани с електронен подпис.Това позволява да бъде проследено точното време на изпращане, получаване ирегистриране на документа. По този начин се повишава контролът върхуинституциите както от страна на потребителите, така и между самитеадминистрации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега