Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 1 юли мобилните услуги поевтиняват с до 30%?

От 1 юли мобилните услуги поевтиняват с до 30%?

Очаква се цените на мобилните услуги, достигащи до крайния потребител, да се понижат с между 15 и 30% от 1 юли. От тази дата вероятно ще влезе решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), според което цените на мобилните услуги на едро ще се понижат два пъти, а това ще рефлектира и на стойностите на цените на дребно.

Очаква се цените на мобилните услуги, достигащи до крайния потребител, да се понижат с между 15 и 30% от 1 юли. От тази дата вероятно ще влезе решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), според което цените на мобилните услуги на едро ще се понижат два пъти, а това ще рефлектира и на стойностите на цените на дребно. Това обясни председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков пред Investor.bg.

Той коментира, че решението за намалението на цените на мобилните услуги в момента се ратифицира от Европейската комисия, която ще трябва да даде съгласието си дали тези стойности, наричани още "цени за терминиране в мобилна мрежа", да бъдат намалени двойно от 1 юли.

С предвижданото намаление КРС цели цените в България да се изравнят със стандарта на живот в България, а и да паднат значително под средните за Европа. Председателят на КРС обясни, че има пряко взаимодействие между цените на едро и дребно, но това, че тези на едро ще паднат два пъти не означава, че и тези на дребно ще намалеят два пъти. По негови думи и предварителни изчисления на комисията, вероятно двойното намаление на стойностите на едро ще се отрази с 15 до 30% на цените на дребно. Процентът е "плаващ", защото всеки мобилен оператор има различни тарифи и предлага различни пакети от услуги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега