Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 2 до 40 лева броим за сянка на плажа

От 2 до 40 лева броим за сянка на плажа

Проверките за изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще продължат и през август, като те ще бъдат текущи и внезапни.

Регионалното министерство представи резултатите от извършените по Черноморието проверки. Плажовете бяха инспектирани през втората половина на месец юни и в началото на юли. Проверките за изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще продължат и през август, като те ще бъдат текущи и внезапни, обясни министър Лиляна Павлова.

Оказва се, че за сянка трябва да платим между 2 и 40 лева, в зависимост от плажната ивица, която сме избрали, показва статистиката на МРРБ. Най-солено се оказва край "Св. Св. Константин и Елена". Ползването на чадър там излиза 25 лева, а шезлонгът струва 15 лева. На "Черноморец - Изток" чадър с два броя шезлонги струва 40 лева. На южния плаж за същото плащаме 20 лева.

38 лева плащаме за чадър, два шезлонга и маса на "Смокини Юг", а за същите аксесоари броим 24 лева на къмпинг "Веселие". На "Божурец - Топола" чадър с два шезлонга и хавлии струват 35 лева.

Най-евтино е в Китен. Там плажуващите дават 10 лева за чадър с два шезлонга и маса. По два лева плащаме за чадър на "Кабакум Юг", където шезлонгът е 4 лева. И двете струват по 3 лева на централния плаж "Бяла". На повечето места сянката на плажа струва между 4 и 8 лева. Свободни са плажовете "Батовски", "Рибарски", "Лозенец - Карагаач", а на "Варвара" чадърите и шезлонгите се предоставят безвъзмездно.

Общо 209 са Черноморските плажове с издаден акт за изключителна държавна собственост. За 56 от тях са сключени и има действащи концесионни договора. 43 са плажовете или части от тях, за които има сключени от МРРБ договори за отдаване на плажове или части от плажове под наем.

За 21 плажа в областите Добрич, Варна и Бургас има сключени договори за предоставяне под наем от областните управители. 2 плажа се управляват от съответните общински администрации. Неохраняемите плажове или частично охраняеми зони са 95.

Министър Павлова обърна внимание, че концесионерите и наемателите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг. Тя обясни още, че те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни, както и да не събират входни такси за морския плаж. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани,  подчерта министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега