Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От БАБХ са извършили над 2 400 проверки в цялата страна през последната седмица

От БАБХ са извършили над 2 400 проверки в цялата страна през последната седмица

Издадени са 114 Предписания и са съставени 32 Акта за установяване на административно нарушение.

През изминалата седмица инспекторите към отделите Контрол на храните към Българската агенция по безопасност на храните са извършили близо 2 436 проверки в обекти от търговската мрежа и заведения за обществено хранене, от които 2 385 по текущ  официален контрол и 51 по сигнали и жалби на граждани.

Издадени са 114 Предписания и са съставени 32 Акта за установяване на административно нарушение, като 1 обект е с временно преустановена дейност, информират от Агенцията. В резултат на проверките са възбранени и насочени за унищожаване храни са 301,44 кг. храни от животински произход (млечни, месни и птичи продукти), които са били без идентификация, с неясен произход, без етикет или с изтекъл срок на годност, 10 кг. мазнина - без идентификация и неяссен произход, 3,46 кг. замразена риба и 30 кг. брашно, 21 кюфтета и кебапчета които са били с изтекъл срок на годност, 59 безалкохолни напитки за без етикет на български език.

Спрени от продажба са 50 кг. храни в обект с хранителен взрив, 16 кг. месни заготовки и руска салата, 30 шоколадови десерти, 15 безалкохолни напитки, 3 л. храни от неживотински произход  (горчица, кетчуп, майонеза) и 50 л. прясно мляко - неотговарящи на изискванията на Наредба 9/2011г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата и на детските заведения, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици, 26 храни (принцеси, кюфтета, кренвирши) - без етикет и произход. 

Най-често констатираните несъответствия са свързани с пропуски в записите на Системите за управление на безопасността на храните, несъответствия по сграден фонд и оборудване или лошо хигиенно състояние на обектите. Констатирано е също неправилно съхранение на храни, както и такива с изтекъл срок на годност и пропуски в етикетирането. Установени са служители с лични здравни книжки с изтекъл срок на валидност. 

 Във връзка с извършваните извънредни проверки в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни през изминалата седмица са извършили 104 проверки, при които за установените несъответствия са издадени 1 предписание и са съставени 2 Акта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега