Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От МОСВ очакват ново повишение на нивата на реките

От МОСВ очакват ново повишение на нивата на реките

Значителни валежи се очакват в голяма част от страната днес, като в осем области е обявен код "жълто" - Габрово, Бургас, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик.

Значителни валежи се очакват в голяма част от страната днес, като в осем области е обявен код "жълто" - Габрово, Бургас, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик.

От Министерството на околната среда и водите отчитат, че сумарните количества, които се очакват за тези райони, са между 20 и 35 л/кв.м. От днес в резултат на прогнозираните количества валежи се очаква да започне повишение на нивата на реките Искър, Владайска, Банкенска, Лесновска, Малък Искър, река Осъм – горно течение и река Янтра – също горно течение. Ще се повишат и нивата на река Марица и Рило-Родопските притоци в горното й течение, както и на река Струма - Осоговските, Малашевските и Рилските й притоци.

Вечерта в петък и в събота, по-съществени повишения на водните нива ще настъпят при най-южните Черноморски реки – Средецка, Маринка, Отманли, Ропотамо, Факийска, Дяволска, Караагач, Лисово дере, Велека, Силистар, Резовска.Повишения на нивата се очакват и по долното течение на реките Тунджа, Бяла, Крумовица и Родопските притоци на Арда.В резултат на действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са възможни локални, краткотрайни разливи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега