Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От догодина третокласниците ще изучават компютърно моделиране

От догодина третокласниците ще изучават компютърно моделиране

Красимир Вълчев: Формирането на дигитални умения ще трябва да става чрез всички учебни програми.

От следващата учебна година се въвежда изучаване на нов учебен предмет – компютърно моделиране за учениците в III клас. Целта е още в най-ранна възраст децата да творят в дигитална среда чрез съвременни визуални средства. Това обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на знаковата конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС „Обучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели“.

"Формирането на дигитални умения ще трябва да става чрез всички учебни програми", заяви министърът. Вълчев посочи, че в епохата на дигиталната трансформация, образованието и обучението имат важната роля да подготвят всички млади хора за работа в нова среда и пазара на труда на бъдещето.

За необходимостта от търсене на дигитални партньорства говори еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наварачич. Той специално отбеляза, че училищата трябва да променят своите цифрови планове, за да се подготвят учителите. Наврачич заяви, че в бъдеще до 90 процента от работните места ще изискват цифрови умения.

Над 400 души, сред които учители, студенти, ученици и информатици, участват във форума, който продължава и в петък. Конференцията поставя фокус върху спешната необходимост от повишаване на основните и дигиталните умения и върху необходимостта от качествено образование за всички по природни науки, технологии, инженерни науки, математика, предприемачество (STEM и STEAM).

По време на сесиите се обменят идеи и практики, които повишават качеството на образование.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега