Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От утре електронните карти за градския транспорт стават платени

От утре електронните карти за градския транспорт стават платени

От "Бургасбус" са подготвили нов тираж от информационната брошура за новата транспортна схема.

От 1-ви декември електронните карти за градския транспорт вече няма да се издават безплатно. Жителите и гостите на града ще могат да се сдобият с пластина срещу такса от 2 лева. Същата такса ще заплащат и гражданите, които желаят да сменят загубена или повредена карта.

Карта Общ профил, която не използва никакви преференции, можете да си извадите/заредите в Транспортна къща на улица “Александровска“ 106, Автогара Юг, Терминал “Меден рудник” и Автогара Запад. Специализираните карти с общинско намаление се изваждат единствено в Транспортната къща, но могат да бъдат заредени и в другите каси на “Бургасбус”.

Междувременно, от "Бургасбус" са подготвили нов тираж от информационната брошура за новата транспортна схема. 20 000 бройки от цветната карта с подробности за маршрутите и разписанията на новите линии, упътване за начините на таксуване и т.н. ще бъдат раздадени на бургазлии.

Поръчаните листовки трябва да пристигнат днес и при първа възможност ще започнат да се разпространяват в градския транспорт и на касите на общинския превозвач, коментира пред "PoligrafF.net" директорът на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев. Това ще се случи най-късно утре.

Както вече Ви информирахме, вече се издават и хартиените карти за линиите №4, №6 и тролейбусите Т1 и Т2, обслужвани от превозни средства без валидатори. До монтирането им и включването им в електронната система за таксуване, пътниците ще използват специални поименни талони. Той ще важи за линия по избор и ще има снимка и валидност 1 месец. Ограничение в броя пътувания няма. 

За пътниците с право на общинско намаление (ученици, студенти редовно обучение, пенсионери над 65 г., граждани с намалена трудоспособност, многодетни майки и др.), които имат електронна карта, хартиеният талон ще се издава безплатно. Всички пътници със заредена карта общ профил ще могат да закупят допълнителната карта срещу сумата от 20 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега