Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриват новия Дом на писателя в Бургас

Откриват новия Дом на писателя в Бургас

Новият Дом на писателя в Бургас ще бъде открит с тазгодишното издание на Есенните литературни празници на 1 октомври, когато се отбелязва и Националният ден на поезията.Голяма част от събитията от афиша ще се проведат в новата сграда на ул. "Вола", която бе изцяло преобразена и реконструирана за провеждането на литературни срещи,четения и представяния.

Новият Дом на писателя в Бургас ще бъде открит  с тазгодишното издание на Есенните литературни празници на 1 октомври, когато се отбелязва и Националният ден на поезията.Голяма част  от събитията от афиша ще се проведат в новата сграда на ул. "Вола", която бе изцяло  преобразена и реконструирана за провеждането на литературни срещи,четения и представяния. 

"Дълги години бургаските писатели  бяха разделени. Благодарение на Община Бургас, която предостави тази красива къща с хубав двор имаме възможност да се срещаме, да обменяме идеи и да представяме новите си проекти в свои собствен дом", сподели председателят на Обединената писателска общност в Бургас Роза Боянова.Ще има и прояви, на които домакини ще бъдат   КЦ "Морско Казино" и БХГ "Петко Задгорски".

В програмата на 18 издание на Есенни литературни празници са включени 20 прояви, сред които 8 премиери.Новите си книги ще представят Роза Максимова "Асиметрии",Иван Кехлибарев "В някой друг живот", Недялко Славов "432 херца", Катя Зографова "Знаменити, забравени,забранени",Мина Кръстева "Разпилени надежди", Динко Динков "Уморен",Марияна Праматарова " Каменният град" , Милка Иванова "Приятелят на дон Пабло", Константин Корадов "И тишината се разсипа".Избрани стихове и песни на Пейо Пантелеев ще звучат на 7 октомври, на 15 октомври ще бъде отбелязана 135 годишнината  от рождението на писателя Петко Росен, а на 21 октомври   е вечерта на бургаската поезия, озаглавена "Вселената в мен".

Предвидени са и тематични вечери посветени на маринистичната поезия и проза, на хумора и на фантастиката.В програмата са включени и две дискусии - "Поезията на близкото минало и поезията днес"  и "Статусът на артиста и глобалната културна политика". 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега