Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Открити са 251 тела на мястото на катастрофиралия в Украйна Боинг

Открити са 251 тела на мястото на катастрофиралия в Украйна Боинг

Намерени са 251 тела и 66 човешки останки, съобщи РИА Новости, позовавайки се на държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.Те са пренесени и натоварени в хладилни вагони на жп станция Торез.

Намерени са 251 тела и 66 човешки останки, съобщи РИА Новости, позовавайки се на държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.Те са пренесени и натоварени в хладилни вагони на жп станция Торез. Изследвани са около 120 кв. км в района на катастрофата.

Руският президент Владимир Путин обеща своето "пълно сътрудничество" на холандския премиер Марк Рюте, така че телата на жертвите и черните кутии от трагичния полет на малйзийския MH17 да могат да бъдат прибрани от източната част на Украйна, съобщи в неделя вечерта холандското правителство.

Припомнямр, че боингът 777 на Малайзийските авиолинии се разби в четвъртък, най-вероятно след стрелба с ракета земя-въдух, в зона, контролирана от проруските бунтовници в източната част на Украйна. По време на разговора Путин обеща също на Марк Рюте помощ за това двете черни кутии на самолета да достигнат до международните следователи и достъпът до мястото повече да не бъде затрудняван.

Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на самолетната катастрофа. Това заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай. Украинското правителство обаче посочи, че не може да гарантира безопасен коридор за 113-те малайзийски експерти, които трябва да стигнат до мястото, където се разби самолетът. В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването. Затова и не се знае от кого да се иска разрешение.

Малайзийският министър изрази безпокойство за предпазването на мястото на катастрофата от намеса, а премиерът Наджиб Разак поиска телата на загиналите малайзийски граждани да бъдат изпратени в родината им преди края на Рамазана.

В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че руската страна е внесла в Съвета за сигурност собствен проект за резолюция, след като това направи Австралия, която изрично посочи в предложения текст да се поиска проруските сепаратисти да окажат пълно сътрудничество на разследването.Във варианта на Русия се набляга на безпристрастността на разследването на катастрофата под егидата на Международната организация по гражданска авиация.Москва обеща да съдейства на разследването.

Резолюцията се очаква да бъде гласувана довечера. Австралийският премиер Тони Абът изрази дълбока загриженост от факта, че подкрепяните от Русия бунтовници запазват контрола над мястото на катастрофата на малайзийски самолет.Разследването прилича "повече на почистване на градината, отколкото на съдебномедицинско разследване. Това е напълно неприемливо", заяви премиерът на Австралия. Най-малко 27 австралийци са били сред общо 298-те души, пътували с малайзийския самолет, от които няма оцелели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега