Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха втория български павилион в Свободната търговска зона на Шанхай

Откриха втория български павилион в Свободната търговска зона на Шанхай

Церемонията се състоя едновременно в китайския град и в Бургас, чрез телемост между Шанхай и Морска гара.

Днес бе открит вторият български павилион за български стоки в Свободната търговска зона на Шанхай. Повече от 40 български производители вече предлагат там своята стока. Церемонията се състоя едновременно в китайския град и в Бургас, чрез телемост между Шанхай и Морска гара.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски посочи в поздравителен адрес, че този проект е успешен благодарение на общите усилия на всички участници в него.

"Това е пример за успешните политики, които правителствата на България и Китай водят. Изключително съм щастлив, че именно в пристанище Бургас ще се разкрие вторият в Европа логистичен център за търговия с Китай. Надявам се скоро той да се превърне логистичен хъб не само за България", се казва още в поздравителния адрес от министър Московски.

2015 г. беше изключително ценна за българо-китайските отношения, като положителното им развитие започна след участието на премиера Бойко Борисов в четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. За кратко време скорост набра и инициативата "16+1". Вторият български павилион, който днес официално бе открит в свободната зона на Шанхай, е част от тази инициатива.

От Бургас в телемоста за откриването на българския павилион в Шанхай участваха производители от страната, представители на посолството на Китай у нас, заместник-министърът на земеделието Васил Грудев, директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, председателят на СД на "Пристанище Бургас" ЕАД Иван Капитанов, изпълнителният директор на порта Диян Димов, които отправиха поздравления до участниците в българския павилион. По време на тържествената церемония бе анонсирано и скорошното откриване на Логистичен център "Павилион 16+1" на територията на Бургаското пристанище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега