Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха нелегален цех за преработка на пластмаса в Пловдив

Откриха нелегален цех за преработка на пластмаса в Пловдив

В помещението са намерени самоделна мелачна машина и екструдер, кантар и 38 чувала с по 25 кг гранулат.

Нерегламентирано помещение в което се мелят отпадъци от пластмаса - закачалки за дрехи и макари бе установено от съвместен екип на Икономическа полиция, ТДНС и РИОСВ - Пловдив.

В работното помещение -  на ул. “Рогошко шосе”- южно от входа на дружество “Юрий Гагарин”, са намерени самоделна мелачна машина и екструдер, кантар и 38 чувала с по 25 кг гранулат.  На място са установени двама работници, без документи за самоличност и без данни за фирма. На работниците са съставени актове по Закона за българските лични документи.

Дейността е прекратена с предписание от РИОСВ, с оглед установеното са съставени констативни протоколи,  за случая ще бъдат сезират органите на НАП и Инспекцията по труда. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Междувременно, властите във Варна разследват произхода на 25 контейнера със съмнителни отпадъци, пристигнали през октомври 2019 година на варненското пристанище от Италия. Сигналът е постъпил в Областната дирекция в следобедните часове на 16 януари. Към момента е установено, че получател на товара е българска фирма със седалище в София, а според първоначалния оглед, съдържанието на контейнерите не кореспондира с посоченото в документите.

Товарът е пристигнал с кораб на 9 октомври 2019 г.. Определен му е бил режим временно складиране до 90 дни. Пристигналите контейнери са складирани на пристанище Варна-запад. След изтичане на срока за временно съхранение до 90 дни е следвало да получат  направление от получателя къде да бъдат доставени. По документи стоката в тях е декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

При отварянето на два от италианските контейнери вчера и днес в присъствието на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна, представители на Митница, ДАНС, ОД на МВР и РИОСВ се оказва, че съдържат освен декларираното - и текстилни, стъклени и дървени отпадъци. Установено е също, че не са във вид, какъвто се изисква по закон за транспортиране на отпадъци – вакуумирани бали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега