Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха празнична Никулденска изложба в Поморие

Откриха празнична Никулденска изложба в Поморие

С много празнично настроение откриха изложбата „Морски риболов и корабоплаване XIX-XX в.“, посветена на Никулден. Културната проява събра десетки жители и гости на Поморие в Историческия музей, сред които заместник-кметовете Илия Джингов и Кунчо Гайдов и общински съветници. Те с интерес разгледаха експонатите, представящи историята на един от древните поминъци в града.

С много празнично настроение откриха изложбата „Морски риболов и корабоплаване XIX-XX в.“, посветена на Никулден. Културната проява събра десеткижители и гости на Поморие в Историческия музей, сред които заместник-кметоветеИлия Джингов и Кунчо Гайдов и общински съветници. Те с интерес разгледахаекспонатите, представящиисторията на един от древните поминъци в града.

Изложбата събираантични пособия от бита на рибаря, стари снимки, картини, макети на различниплавателни съдове и такъми. Гостите опитаха и традиционни за поморийския крайрибни ястия.

Освен образователна, изложбата има и благотворителна цел. Взалата на музея е поставена кутия, в която всеки посетител може да подпомогнесъс средства Дома за възрастни хора с увреждания в с. Горица, за да прекаратхората там по-топли Коледнипразници.

За доброто настроение на гостите се погрижиха певческият итанцов състав при Българо-гръцко дружество „Анхиало”, певческа група „Тракийка”при Тракийско дружество „Одринска епопея”, фолклорните групи при Клуб напенсионера „Свети Георги” – „Здравец” и „Пей сърце” и хорът при Клуб напенсионера „Анхиало”.

“Какъв по-добър повод за откриването на такава изложба отпредстоящия празник Никулден. Това е един от най-хубавите и светли християнскипразници за всички нас, чиято съдба и живот са свързани с морето,“ каза директорът на музея АнтонКарабашев.

Заместник-кметът Илия Джингов поздрави гостите и изразивъзхищение от прекрасната инициатива.

Организаторите изказаха благодарности към гражданите,съдействали за изложбата, сред които и Георги Рибов, жител на Поморие иучастник във Втората световна война, който е предоставил макетите си наплавателни съдове, изработени лично от него в различни периоди от живота му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега