Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлагат засаждането на коледни елхи в ж.к. "Братя Миладинови" заради лошото време

Отлагат засаждането на коледни елхи в ж.к. "Братя Миладинови" заради лошото време

Засега новата дата е 14-и януари, ако времето тогава позволи инициативата да се осъществи.

Тази събота, по инициатива на сдружение “Зелена Странджа”, бургазлии трябваше да се съберат в ж.к. "Братя Миладинови", за да вдъхнат нов живот на живите си коледни елхи. Заради неблагоприятната метеорологична прогноза обаче акцията се отлага. Засега новата дата е 14-и януари, ако времето тогава позволи инициативата да се осъществи.

Идеята на екоорганизацията е живите празнични дръвчета, които са красили домовете на бургазлии по Коледа, да продължат да радват малки и големи в кварталната градинка между блоковете 59, 60, 61, 62 и 63 в бургаския комплекс. Мястото е съгласувано със сектор “Зелена система” към Община Бургас. Междублоковото пространство е избрано от специалистите като подходящо за иглолистните, за да могат те да оцелеят и да се “хванат”. 

"Поради ниските температури и наличието на снежна покривка, акцията се отлага до настъпване на благоприятни условия за засаждане на дървета. За да не се увредят живите коледни елхи от дългия престой в домашни условия е желателно те да бъдат преместени в по-хладно помещение или на открито, като се вземат мерки за предпазване на корените от замръзване", съветват организаторите на акцията.

Това може да стане като съда, в който се намира елхата (кофата/саксията) се увие с найлон или хартия. Ако живата елха престои прекалено дълго време в топла стая, могат да започнат преждевременно процесите на вегетация и това в последствие да доведе до загиването й.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега