Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлагат промените в Закона за горивата

Отлагат промените в Закона за горивата

Решението за отлагане беше взето на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще внесе в Министерския съвет предложение да се отложи с 6 месеца влизането в сила на новия Закон за горивата. Решението за отлагане беше взето на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предава БНТ.

Припомняме Ви, че Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива обяви стачна готовност във връзка с промените. Представителите на бизнеса заплашиха да облекат "жълтите жилетки" и да стартират безсрочен протест, ако промените бъдат приети.

Представителите на бизнеса са против Закона за административното регулиране на търговията с нефт и нефтени продукти. Според тях, той работи в полза на големите вериги и застрашава малкия бизнес.

Те се обявиха против изискването за 20 000 лв. уставен капитал за малките търговци, както и допълнително 20 000 лв. банкова гаранция, за да могат те да продават горива или да пълнят газови бутилки.

Освен това не са съгласни с новото изискване всеки, който продава газ за бита, да има на склад минимум 10 000 оборотни бутилки. Според тях това ще доведе до допълнителна инвестиция от 50 000-60 000 лв., на която малките търговци не могат да издържат.

Превозвачите и търговците на горива получиха и подкрепата на омбудсмана Мая Манолова, която внесе днес жалба до Конституционния съд днес срещу изискванията в новия закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега