Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличават достойни бургазлии по време на празничната сесия на Общинския съвет утре

Отличават достойни бургазлии по време на празничната сесия на Общинския съвет утре

Вижте кои са личностите, които ще бъдат наградени навръх Никулден.

Ежегодно по време на Никулденската празнична сесия на Общински съвет - Бургас, градът отдава дължимото уважение и признание на онези хора, които са проявили доблест, човечност, спасявали са човешки животи и са постигнали успех в своята сфера.

По време на утрешната сесия, в редиците на почетните граждани на Бургас ще влязат Янка Рупкина, Вида Буковинова, Руси Стоянов и Иван Притъргов - посмъртно. Няколко изявени имена се удостояват с почетния знак "Ключа от кулата на Община Бургас". Това са проф. д-р Георги Чалдъков, художникът Радостин Дамасков, диригентът на хорова школа "Милка Стоева" - Светла Стоева, арх. Деви Симеонов.

С "Почетна значка на Община Бургас" се ще бъдат наградени няколко човека, проявили смелост, спасили човешки животи и предотвратили тежки инциденти. Сред тях е Женя Райкова, която спаси дете от удавяне на бургаския плаж. Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев също са сред носителите на почетния знак. Те потушиха пожар, избухнал в паркиран автомобил. С почетна значка се отличава и Николай Танев. Благодарение на уменията си по гмуркане и подводен риболов той спасява от удавяне възрастен болен мъж по време на наводнението в село Равнец.

Тази година за първи път ще бъде връчен и най-новият почетен знак на Община Бургас, който е с най-висок ранг сред всички останали. Негов първи носител и кавалер на "Сребърния кръст на свети Николай" утре официално ще стане композиторът Тончо Русев. За съжаление, здравословното състояние не му позволява да пътува на дълги разстояния, затова отличието ще получи член на неговото семейство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега