Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличиха най-добрите еколози сред учениците и студентите на Бургас

Отличиха най-добрите еколози сред учениците и студентите на Бургас

В конференцията взеха участие над 60 души от 11 училища.

Председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева връчи двете най-високи отличия на конференцията за ученици и студенти “Да мислим екологично за бъдещето”. 

В конференцията взеха участие над 60 души от 11 училища. Представени бяха 40 доклада и постера – два пъти повече от миналогодишното първо издание. Разработките са в различни направления на екологията и опазването на околната среда.

Академичното жури бе категорично, че  младите хора искат да участват в изграждането на екологичното бъдеще на Бургас, запознати са и не са безразлични към влошаване качеството на околната среда.

Бяха дадени две първи награди за изключително висок принос, осигурени от народния представител Ивелина Василева. Електронна книга получи Анелия Стоянова от ПГХТ “Акад. Н. Д. Зелински”, с ръководител инж. д-р Милена Иванова на тема “Оползотворяване на битови отпадъци”. Раница за пикник получи Мирослав Стефанов от ПГЧЕ “Васил Левски”, с ръководител Ваня Димчева-Констаниян на тема “Кисело-млечните бактерии”.

"Младите хора са най-добрите посланици на зелената идея", каза Василева и пожела на участниците на следващото издание на форума да работят и по законодателни предложения свързани с опазване на околната среда.

Форумът е организиран от катедра Екология и опазване на околната среда към Факултета по приодни науки на университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Община Бургас е партньор на събитието за втора поредна година по инициатива на общинския съветник Калояна Живкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега