Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отмениха учебните часове в Равнец и "Горно Езерово" заради наводненията

Отмениха учебните часове в Равнец и "Горно Езерово" заради наводненията

Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода.

След обявяването на частично бедствено положение в община Бургас, кметът Димитър Николов издаде още две заповеди. Едната е за мобилизация на допълнителни сили и средства от всички общински предприятия и фирмите за пътна и "зелена" поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените имоти. Третата заповед на кмета за деня е за отмяна на учебните занятия в най-пострадалите райони - училището/детската градина на село Равнец и училището на квартал "Горно Езерово".

Бедственото положение е в сила от 4 часа на 25 октомври. В предходните три часа върху територията на община Бургас се изсипаха сумарно 60 литра на кв. метър дъжд. Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и в така нареченото "село" на к-с "Меден рудник".Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива.

В град Бургас има проблеми с много вода върху ул. "24 Черноморски пехотен полк" /пресечката с "Константин Величков"/, бул. "Димитър Димов", ул. "Мария Луиза" и "Одрин". На всички горещи точки са изпратени екипи, посочват от Общината. Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода.

Очаква се дъждът да спре до следобеда днес. При следващите си заседания кризисният общински щаб ще прецени дали и кога да бъде отменено бедственото положение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега