Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отопляват с минерална вода бъдещия Център за рехабилитация на деца във "Ветрен"

Отопляват с минерална вода бъдещия Център за рехабилитация на деца във "Ветрен"

Целта е максимална енергийна ефективност на новото социално заведение.

За отопление на бъдещия Център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и  соматични увреждания и техните семейства в кв. "Ветрен" ще се използва минерална вода. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Целта е максимална енергийна ефективност на новото социално заведение.

Водата от Минералните бани ще се използва като възобновяем източник на топлинна енергия. В момента се изгражда инсталацията, която ще захранва помещенията. Водата ще циркулира в тръби под повърхността на пода и алуминиеви радиатори, като по този начин ще поддържа приятна температура в стаите през зимните месеци и преходните сезони на годината. 

Използването на термалната вода е един от най-екологичните варианти, тъй като се използва естествената й топлина и ако се налага подгряване, то е минимално. Нейните параметри са 55/45 градуса. За подгряването на водата за битови нужди в центъра е предвидена група от два плоски слънчеви колектора, със селективно покритие.

Лечебните свойства на минералната вода ще се използват и в специалния закрит басейн, който се изгражда в центъра за рехабилитация. Той ще е оборудван със специален лифт, чрез който децата с ограничена подвижност  лесно и удобно ще се потапят във водата, а след процедурите ще бъдат връщани отново извън басейна. 

Рехабилитацията ще се извършва и с помощта на велоергометър и бягаща пътека. Уредите ще подпомагат укрепване на опорно-двигателния апарат. Извършването на процедурите във вода се прави с цел движенията на различните части на тялото да се извършват по-лесно. 

Центърът за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и  соматични увреждания се изгражда от Община Бургас в рамките на проект, финансиран по мярка 5 от Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега