Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпада уведомлението "без промяна в условията на труд"

Отпада уведомлението "без промяна в условията на труд"

С промяната около 160 000 фирми ще бъдат освободени от това задължение.

Държавата продължава борбата си с бюрократичната тежест. От списъка с бумащина на българския бизнес отпадна още едно уведомление, което ще облекчи работата на филмите у нас. Днес Правителството отмени изискването работодателите, в чиито предприятия през предходната година не е имало промяна в условията натруд, да подават писмено уведомление дотериториалната дирекция „Инспекция по труда“, с което да удостоверяват тозифакт.

Споредсегашните текстове в Закона за здравословни и безопасни условия на труд, всяка година до 30 април работодателите трябва даподават писмено уведомление, че през предходната година не е имало промени,свързани с адреса на предприятието, вида и характера на производствената мудейност, броя на работниците, условията на труд, рисковите фактори и мерките,които гарантират недопускането на аварии и злополуки.

Уведомлениятане съдържат данни, които биха подпомогнали контролната дейност, а самопотвърждават липсата на промяна на вече декларирана информация. Подаването надокументите бе необоснована административна тежест за работодателите. Спромяната около 160 000 фирми ще бъдат освободени от това задължение.

С другипромени в закона се създава законово основание Службите по трудова медицина даизвършват своята дейност по стандарти, утвърдени от министъра наздравеопазването и министъра на труда и социалната политика. Целта е да сеподобри качеството и контрола върху дейността им.

Предлага сеНационалният съвет по условия на труд да изпълнява функциите на Националниясъвет за инспектиране на труда. По този начин се премахва дублирането нафункциите на двата съвета, посочват от Министерски съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега