Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпадат въведени ограничения на движението в Североизточна България

Отпадат въведени ограничения на движението в Североизточна България

Пътната обстановка в Североизточна България постепенно се нормализира след обилните снеговалежи и снегонавяванията в района, съобщават от АПИ. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Отменено е ограничението всички тежкотоварни превозни средства да бъдат задължително с вериги по път I-5 Русе – Бяла. Отпадна и ограничението за движението на камиони над 12 тона в област Разград. Проходите „Република“, „Предела“, „Котленски“, „Печинско“, „Рожен“ и „Пампорово“ са отворени за движение за всички видове превозни средства.

Пътната обстановка в Североизточна България постепенно сенормализира след обилните снеговалежи и снегонавяванията в района, съобщават от АПИ.Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Отменено е ограничениетовсички тежкотоварни превозни средства да бъдат задължително с вериги по път I-5Русе – Бяла. Отпадна и ограничението за движението на камиони над 12 тона вобласт Разград.Проходите „Република“, „Предела“, „Котленски“, „Печинско“,„Рожен“ и „Пампорово“ са отворени за движение за всички видове превознисредства.

През „Ришки“ всички товарни МПС задължително трябва да бъдат с вериги,а през „Петрохан“ е необходимо да са без ремаркета и полуремаркета. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирмиработят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища.

Агенция „Пътнаинфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превознисредства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, дашофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията наконтролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства,които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа наснегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останалишофьори.

Само през изминалото денонощие е оказана помощ на над 100 тежкотоварниМПС. Всички граждани и транспортни фирми могат да получаватинформация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане нарепубликанската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяковреме от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните засъстоянието на републиканските пътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега