Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат 6 млн. лева за дневни центрове за деца с увреждания

Отпускат 6 млн. лева за дневни центрове за деца с увреждания

Това предвижда нова операция от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, която се очаква да бъде обсъдена и одобрена от Комитета за наблюдение на ОПРЧР в края на септември.

Общини ще могат да кандидатстват с проекти за създаването на дневни центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Това предвижда нова операция от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, която се очаква да бъде обсъдена и одобрена от Комитета за наблюдение на ОПРЧР в края на септември. 

Целта на схемата е да се създадат пилотни центрове, които да предлагат комплексни услуги за деца с увреждания и за деца с тежки множествени увреждания.  Максималната сума, с която може да се финансира един проект е 1 млн. лв. Общият бюджет на схемата е 6 млн. лв. 

Изпълнението на операцията ще създаде условия за инвестиране в комплексни интегрирани мерки, насочени към подобряването на достъпа до социални и здравни услуги за над 500 деца с увреждания. Това ще позволи на техните родители и роднини, които в момента се грижат за тях, да се върнат на пазара на труда.  

Схемата е разработена в подкрепа на мерките, предвидени в актуализирания план за действие към Националната стратегия за деинституционализация на децата. По нея могат да кандидатстват 30-те общини, включени в картата за услуги към стратегията, в които се предвижда да се разкрият дневни центрове за деца с увреждания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега