Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат над 2 млн. лева за достъпна среда и детски кътове в администрацията

Отпускат над 2 млн. лева за достъпна среда и детски кътове в администрацията

Обектите ще се изградят в 24 области. С тях ще се улесни достъпът до сгради за обществено-административно обслужване, училища, детски градини, болници, културни институции.

Управителният съвет на проект „Красива България“ одобри предложения на общини и областни управи за изграждането на 17 съоръжения за създаване на достъпна среда за хора с увреждания в обществени сгради и за обособяването на 4 занимални за децата на работещите в администрацията.  

Обектите ще се изградят в 24 области. С тях ще се улесни достъпът до сгради за обществено-административно обслужване, училища, детски градини, болници, културни институции. Занимални ще бъдат обособени в общински сгради в Правец, Враца, Чепеларе и Хасково.  

Обща стойност на проектите, които ще се финансират, е 2 308 411 лв. Средствата по линия на „Красива България“ са 2 026 040 лв. Съфинансирането от кандидатите е 282 371 лв.  Средствата бяха осигурени с преразпределение на бюджета на Националния план за действие по заетостта по инициатива на министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Целта на създаването на двете нови мерки е да се подобри инфраструктурата за хората с увреждания и да се създадат условия за по-добър баланс между семейния и професионалния живот за служители в администрацията. Едномесечната кампания за набиране проектни предложения приключи на 12 август.

Оферти подадоха около 70 общини и областни администрации. Предстои да бъдат подписани споразумения за финансиране на проектите с одобрените кандидати. След това ще се проведат обществени поръчки за избор на изпълнител и ще се пристъпи към тяхното изпълнение, което трябва да приключи до края на 2016 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега