Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат пари за наем, детска градина и интернет на безработни, сменящи града

Отпускат пари за наем, детска градина и интернет на безработни, сменящи града

За да се възползват от тази възможност, те трябва да имат трудов договор, да са насочени към новото работно място от бюро по труда и да сменят настоящия/постоянния си адрес в населеното място, в което са намерили работа.

Безработни,които започнат работа на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес,ще могат да получат средства за покриване на разходи за наем на жилище, таксиза детска ясла и градина, интернет. За да се възползват от тази възможност, тетрябва да имат трудов договор, да са насочени към новото работно място от бюропо труда и да сменят настоящия/постоянния си адрес в населеното място, в коетоса намерили работа. Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Законаза насърчаване на заетостта, който беше одобрен от правителството.

Пари занаем ще се отпускат само на хора, които не притежават имот в населеното място,в което са се преместили. Средствата ще се изплащат за не повече от 12 месеца.Размерът ще се определя всяка година в Националния план за действие позаетостта, като за 2017 г. е предвидено да е до 200 лв. на месец. Средствата щесе получават въз основа на документи за направени разходи.

С другапромяна в правилника се регламентира редът, по който областните комисии позаетост ще правят проучвания за потребностите на работодателите от региона отработна сила. Изследванията ще се правят два пъти годишно. Информацията ще сеизползва за подобряване на посредническите услуги по заетостта, както и заподобряване на процеса на взаимодействие между държавата и бизнеса припланиране на обучения и реализиране на мерки за насърчаване на заетостта.

Заулесняване на достъпа до посредническите услуги се предвижда търсещите работалица да могат да ползват тези услуги във всяко бюро по труда, независимо отадреса на регистрацията си. Ще отпадне санкцията за прекратяване нарегистрацията като безработен, когато търсещите работа лица сменят адреса, покойто са регистрирани в дирекция „Бюро по труда“, без да уведомят за това.

Разширявасе групата на лицата, които ще могат да ползват средства за ежедневнитранспортни разходи за пътувания до местоработата и обратно или за транспортниразходи за представяне пред работодател за наемане на работа. Съгласнопромените, средствата ще се предоставят и на лица, сключили трудов договор засрок по-малък от 6 месеца.

Спродължително безработните лица ще се подписва споразумение за интеграция взаетост, което ще съдържа предложения за ползване на конкретни услуги с целпреодоляване на индивидуални пречки за интеграция на пазара на труда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега