Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпуски отлагат проверките на асансьорите в Бургас за есента

Отпуски отлагат проверките на асансьорите в Бургас за есента

Отпуски отлагат проверките на асансьорите в Бургас за есента, въпреки наредената от вицепремиера Екатерина Захриева извънредна инспекция на всички такива съоражения в страната.

Отпуски отлагат проверките на асансьорите в Бургас за есента, въпреки наредената от вицепремиера Екатерина Захриева извънредна инспекция на всички такива съоражения в страната. Причината за отлагането е, че Инспекцията за Държавен и технически надзор за Югоизточен район в момента разполага с един единствен инспектор по повдигателни съоражения, което блокира работата на институцията. Това означава, че засилените проверки в областта ще започнат най-рано през септември.

Припомняме ви, че поводът за затегнатите мерки са зачестилите инциденти с асансьори в страната и  най-вече, случаят при който 46-годишна жена загина в столицата. Българската асансьорна асоциация изнесе данни, че у нас има около 80 000 съоражения, които са потенциално опасни поради възрастта си или лошата поддръжка.

Паралелно с проверките на асансьорите в медицинските и административните сгради, проверки ще се извършват и в жилищните такива, увери Димитринка Русева в интервю за радио "Фокус". По принцип фирмите, поддържащи съораженията, са длъжни да правят проверки веднъж годишно.

„Проверяваме минимум два асансьора, които се стопанисват от фирмите. Ако констатираме нарушения или несъответствия съответно спираме асансьора и съставяме акт за установяване на административно нарушение на фирмата. В по-голямата си част асансьорите в Бургас са изправни. Никога няма презастраховане от някакъв инцидент. Независимо от годината на производство, ако асансьорът се поддържа така, както трябва, той не е опасен", каза още Русева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега